flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запобіжний захід для підозрюваного у крадіжці вина та електроінструменту в Тернівському районі

27 грудня 2023, 09:04

   25 грудня 2023 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється  у викраденні  двох пляшок вина ігристого з магазину «Варус» на суму 1342,66 грн., а також викраденні  електроінструменту з магазину ТОВ «Морозов», платіжної картки та шліфувальної машини з автомобіля ГАЗ-24.

   Одночасно суд визначив запобіжний захід у виді застави для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, визначених КПК України у сумі 161 040 гривен. 

   Суд зазначив, що необхідність застосування запобіжного заходу до підозрюваного, який підозрюється в тому, що після винесення вироку від 14.08.2023 р. Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу, яким він засуджений до 3 років обмеження волі, останній вчинив нові кримінальні правопорушення, в тому числі за ст. 185 ч. 4 КК України, що є тяжкими злочинами, за які  передбачено покарання від 5 до 8 років позбавлення волі, є неодруженим, непрацюючим, обґрунтовується відповідно наявністю таких ризиків як те, що він може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, вчинити інше кримінальне правопорушення, що відповідно до ст. 177 КПК України, є підставами застосування запобіжного заходу з метою забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов’язків

   Суд врахував зазначені обставини, що підозра є обґрунтованою та існують ризики, передбачені п.п. 1, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, тому слідчий суддя вважав, що тільки такий запобіжний захід, як тримання під вартою забезпечить дотримання підозрюваним процесуальних обов’язків під час досудового розслідування та в суді, що є суспільним інтересом, та незважаючи на презумпцію невинуватості, превалює над принципом поваги до свободи особистості, так як більш м’який запобіжний захід не зможе запобігти цим ризикам.

Прессекретар суду Любов КОВАЛЄВСЬКА