flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбирав телефони у дітей, представляючись поліцейським

17 квітня 2024, 13:05

   11 квітня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок раніше судимому криворіжцю звинуваченому у шахрайстві та самовільному присвоєнні владних повноважень, поєднаного із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь.

   Суд визнав криворіжця винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України та  у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч.1 ст.353 КК України та призначив покарання:

   -  за ч.2 ст.190 КК України - 3 роки позбавлення волі;

   - за ч.1 ст.353 КК України - 2 роки обмеження волі.

    Відповідно до законодавства, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, суд визначив покарання у виді  3 років позбавлення волі обвинуваченому та, приєднавши невідбуте покарання за попереднім вироком, суд ухвалив остаточне покарання у виді 3 років 4 місяців позбавлення волі. 

   Також засуджений сплатить на користь держави витрати на залучення експерта, при проведенні судової товарознавчої експертизи, у сумі 2059,44 грн.

   Суд встановив, що обвинувачений представлявся дітям співробітником поліції та під вигаданим приводом необхідності перевірки просив в них мобільні телефони. Діти, сприймаючи обвинуваченого як співробітника поліції, добровільно віддавали останньому телефони. Після чого обвинувачений забирав телефони, повідомляючи дітям, що батьки зможуть забрати мобільний телефон безпосередньо у нього, при цьому не вказавши де саме, та зазначивши, що при собі необхідно мати документи на телефон. Після чого зникав разом з телефоном.

   Обвинувачений в судовому засіданні повністю визнав свою винуватість, підтвердив обставини скоєних кримінальних правопорушень. 

   При призначенні покарання, суд врахував характер і ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, особу обвинуваченого та обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання. Так, обтяжуючою покарання обставиною, є вчинення кримінального правопорушення щодо малолітньої дитини, пом'якшуючою - є щире розкаяння обвинуваченого у скоєному.

   Вирок не набрав законної сили.

 

Головний спеціаліст (прессекретар) суду Любов КОВАЛЄВСЬКА