flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернівський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності осіб, які не мали відповідних документів на право керування транспортними засобами

22 вересня 2023, 11:14

   У місті Кривий Ріг, 20 вересня 2023 року, Тернівський районний суд прийняв декілька рішень, що стосуються порушення правил дорожнього руху, і здійснив крок у напрямку забезпечення безпеки на дорогах.

   Суд, встановивши обставини правопорушення, що сталися 23 серпня 2023 року, виніс постанову стосовно громадянина К., визнавши останнього винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 126  ч. 5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За керування транспортним засобом "HONDA ACCORD", будучи особою, яка позбавлена права керування транспортним засобом, на громадянина К. було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 40 800 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк п'ять років.

   Інший правопорушник, 23 червня 2023 керував автомобілем ВАЗ 21093, будучи при цьому вже позбавленим права керування транспортними засобами, був визнаний судом винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.5 ст.126 КУпАП і на нього також було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 40800 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк шість років.

   Наступне рішення суду стосувалось громадянина Г., який 1 вересня 2023 року керував транспортним засобом Вайпер (мопед 49,9 см3), з ознаками наркотичного чи іншого сп’яніння, будучи особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами. Від проходження медичного огляду у медичному закладі, для встановлення стану наркотичного чи іншого сп’яніння відмовився. Тому суд, дослідивши матеріали адміністративної справи, визнав порушника винним у вчиненні адміністративних  правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 126 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП, та наклав на нього адміністративне стягнення, у вигляді штрафу на користь держави у сумі 40 800  гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 5 років.

   Потрібно зауважити, що ці правопорушення вчиненні вже після того, як громадяни раніше були позбавлені права керування транспортними засобами.

    Суд відзначає необхідність суворого покарання для тих, хто порушує ПДР та ставить цим під загрозу безпеку інших учасників руху.

   Тернівський районний суд закликає всіх громадян дотримуватися Правил дорожнього руху та бути відповідальними учасниками дорожнього руху, що є ключовим елементом безпеки на дорогах та запобіганню дорожньо-транспортним пригодам.

   Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до прес-служби Тернівського районного суду за телефоном 097-034-16-81.

 

                                                                                         Пресескретар суду