flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головний спеціаліст Тернівського районного суду Кривого Рогу: Нові можливості в судовій комунікації щодо воєнних злочинів

15 вересня 2023, 13:06

   Головний спеціаліст (прес-секретар) Тернівського районного суду міста Кривого Рогу, Любов КОВАЛЄВСЬКА, разом із колегами з інших судових установ, взяла участь у тренінговому навчанні, що надало їй нові можливості в області комунікації з приводу судових процесів та рішень щодо воєнних злочинів.

   Захід відбувся протягом трьох насичених днів з 11 по 13 вересня і був організований Громадською організацією "Вектор прав людини" в рамках проєкту "Судові комунікації справ щодо воєнних злочинів".

   Тренінг був спрямований на поглиблення знань представників судових комунікаційних команд та огляд міжнародної та національної практики висвітлення судових процесів та рішень про воєнні злочини. Основною метою заходу була підготовка учасників до практичного використання "Керівних принципів комунікації судових процесів та рішень щодо воєнних злочинів", що були презентовані командою ГО "Вектор прав людини". Ці принципи не лише покращують взаємодію між судами та громадськістю, але й сприяють підвищенню рівня довіри до судової влади.

   Тренінг проводився з використанням великого досвіду та компетентності наступних тренерів:

  • Анастасія Розлуцька, кандидатка політичних наук і проєктна менеджерка, експертка з урядових комунікацій.
  • Ольга Кавран, директорка-засновниця IUSTICOM, наукова співробітниця та кандидатка наук Брюссельського вільного університету, колишня керівниця Відділу зв’язків із громадськістю Спеціального трибуналу по Лівану та заступниця координатора зв’язків з громадськістю в Міжнародному кримінальному трибуналі щодо колишньої Югославії та речниця Прокурора трибуналу.
  • Максим Єлігулашвілі, член правління Інституту мира та порозумення та член секретаріату Коаліції "Україна. П‘ята ранку".
  • Віталія Лебідь, магістр з міжнародного права та юристка, експертка у сфері міжнародного гуманітарного права.
  • Ольга Решетилова, співзасновниця ГО "Медійна ініціатива за права людини" та координаторка напрямку "Війна і правосуддя".

   Учасники тренінгу отримали унікальну можливість вдосконалити свої навички у сфері судової комунікації та висвітлення судових процесів у кризових ситуаціях, що стане важливим кроком у підвищенні ефективності та прозорості судової системи. Приділення уваги цьому аспекту сприятиме покращенню відносин між судами і громадськістю, а також допоможе в роботі над важливими справами, пов'язаними з воєнними злочинами.

 

Прессекретар суду Любов КОВАЛЄВСЬКА

Місто Кривий Ріг, 14 вересня 2023