flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав власника торговельних павільйонів за самовільне зайняття земельної ділянки

31 серпня 2023, 13:01

   Тернівський районний суд міста Кривого Рогу наприкінці липня 2023 року ухвалив вирок власнику торговельних павільйонів, який самовільно зайняв земельну ділянку в охоронній зоні поблизу супермаркету «Продукти 311» ТОВ «АТБ-маркет» за адресою вул. С. Колачевського 52к в Тернівському районі м. Кривого Рогу.

   Судом визнано винним та призначено покарання у виді 2-х років обмеження волі чоловіку, який без відповідного рішення уповноваженого органу місцевого самоврядування та державної реєстрації про передачу йому у власність чи надання у користування земельної ділянки з метою власного користування, розмістив в межах охоронної зони каналізації тимчасову споруду – торгівельні павільйони в кількості 3х штук, загальною площею 0,0071 га. 

   Призначаючи покарання суд врахував, що обвинувачений у скоєному кримінальному правопорушенні розкаявся, характеризується посередньо, шкоду усунув, тож дійшов висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, та прийняв рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням та визначив  засудженому іспитовий строк на 1 рік, зобов’язавши періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти зазначені органи про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України  без погодження з  уповноваженим органу з питань пробації.

   Згідно акту обстеження земельної ділянки виконкомом Тернівської районної у місті ради від 17.01.2022 року розташованої поблизу супермаркету «Продукти 311» ТОВ «АТБ-маркет» за адресою вул. С. Колачевського 52к в Тернівському районі м. Кривого Рогу, земельна ділянка загальною площею 0,0071 га., використовувалась без будь-яких документів на право користування, чим порушувалися вимоги ст.ст. 125,126 Земельного Кодексу України.

   Вирок набрав законної сили.

 

Прессекретар суду Любов КОВАЛЄВСЬКА