flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінка сплатить штраф за вчинення домашнього насильства в сім’ї відносно свого співмешканця

20 червня 2023, 12:30

   Тернівський районний суд міста Кривого Рогу притягнув до адміністративної відповідальності жінку, яка вчиняла домашнє насильство в сім’ї відносно свого співмешканця, наклавши на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 680 гривень на користь держави.

    Суд встановив, що правопорушниця вчинила відносно свого співмешканця умисні дії психологічного характеру, що полягали у висловлюванні на його адресу нецензурною лайкою, а на його зауваження не реагувала, чим своїми діями вчинила домашнє насильство в сім'ї, передбачене ч. 2 ст. 1732 КУпАП.

    Частиною 2 статтею 1732 КУпАП передбачена відповідальність за повторне вчинення домашнього насильства, вчиненого особою протягом року, що тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

    Раніше Тернівський районний суд міста Кривого Рогу вже неодноразово визнавав правопорушницю винною та накладав на неї адміністративні стягнення у вигляді штрафів за ті ж самі дії у відношенні свого співмешканця. Тобто це не перший випадок, коли громадянка Н., вчиняє домашнє насильство.

Прессекретар суду