flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тернівському районному суді міста Кривого Рогу проведено "День відкритих дверей"

19 грудня 2019, 16:54

У Тернівському районному суді міста Кривого Рогу проведено "День відкритих дверей"

 

    18 грудня 2019 року Тернівським районним судом міста Кривого Рогу проведено «День відкритих дверей». Цього разу до суду завітали учні 11-Б класу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №110 з класним керівником Бібіковою Оксаною Юріївною .

     Даний захід проводився з метою підтримки загального рівня правової культури, забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, пропагування доступності суду, підвищення рівня обізнаності з роботою суду та вдосконалення правової освіти молоді.

     Відкрила захід в.о. прес-секретяря суду судовий розпорядник Бурчак Антоніна, яка ознайомила учнів з історією суду, а також роз’яснила, переглянувши мультимедійну презентацію, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують наслідки порушення правил поведінки у суді. Учні 11-Б класу продивились відеоролик «Принципи роботи суду» та проглянули мультимедійну презентацію «Рух позовної заяви, після надходження її до суду» в якій продемонстровано «умовні» загальні етапи руху позовної заяви, поданої в порядку цивільного процесуального законодавства, з моменту надходження до суду та до зберігання в архіві суду.

 

     Разом з керівником апарату Стрельцовою Яною Миколаївною крокуючи коридорами Тернівського районного суду міста Кривого Рогу учні ознайомились з  роботою працівників апарату суду – секретарів суду та спеціалістів. Тут хлопцям та дівчатам розповіли з чого починається  реєстрація документів, що надходять до суду, та який шлях проходить  позовна заява, перш ніж потрапити на стіл до судді. Учні дізнались, що реєстрації справ різних категорій відбуваються за допомогою комп'ютерної програми, і що ця програма сама розподіляє справи між суддями, тим самим забезпечуючи неупередженість розгляду.

    Одним із емоційних моментів для дітей була зустріч з суддею-спікером Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Квятковським Ярославом Анатолійовичем, який розповів школярам про здійснення суддею правосуддя в мантії та з нагрудним знаком, розкрив зміст поняття «правосуддя». Також наголосив, що під час здійснення правосуддя дуже важливою є незалежність судді від інших осіб та розповів як відбувається судовий розгляд.

   Під час даної бесіди школярі приймали активну участь та задавали питання. Так, учням 11-Б класу було цікаво дізнатися про те які емоції та враження були у судді-спікера на його першому судовому засіданні ролі судді? Як не зважаючи на всі моменти та емоції він залишається незалежним та неупередженим? Роль присяжного у судовому засіданні?

     Під час даного заходу учні, як вільні слухачі, відвідали судове засідання під час розгляду цивільної справи. Головуючим суддею  була Камбул Марина Олександрівна. Для дітей це було перше судове засідання, яке показало тяжкий труд суддів, помічників та секретарів судового засідання. Після закінчення судового засідання Камбул М.О. розповіла дітям про навантаженість на суддів та працівників апарату на що учні були вражені кількістю справ на одного суддю.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу учні 11-Б класу подякували та  висловили бажання стосовно подальших зустрічей.

 

За повідомленням прес-служби суду