flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив рішення: Запобіжний захід для підозрюваного в умисному вбивстві

16 серпня 2024, 11:04

   Вчора, 15 серпня 2024 року, слідчий суддя Тернівського районного суду міста Кривого Рогу ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу тримання під вартою чоловіку, який підозрюється в умисному вбивстві.

   Суд застосував щодо підозрюваного у вчиненні умисного вбивства запобіжний захід у виді тримання під вартою в Державній установі «Криворізький слідчий ізолятор №3» на строк 60 днів.

   Відомо, що 12.08.2024 у вечірній час доби, підозрюваний перебував за місцем мешкання свого знайомого в Тернівському районі м. Кривого Рогу, де разом з останнім вживав алкогольні напої. Вже вночі 13.08.2024 року, між чоловіками виник конфлікт, в ході якого у підозрюваного виникла гостра неприязнь до свого знайомого, в результаті чого підозрюваний витяг зі своїх шортів шнурок та почав душити потерпілого. Коли останній перестав пручатися та не подавав вже ознак життя, підозрюваний припинив його душити.

   Прокурор і слідчий в судовому засіданні довели наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч. 1 КК України, за ознаками умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині.

   Відповідно до ст. 12 КК України, ч. 1 ст. 115 КК України, за ознаками умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині відноситься до особливо тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

 

Прессекретар суду Любов КОВАЛЄВСЬКА