flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два роки позбавлення волі за фейкове повідомлення про мінування

23 грудня 2022, 10:17

 

     Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок чоловіку, який здійснив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

   19 грудня 2022 року суд визнав винуватим і призначив покарання у виді двох років позбавлення волі громадянину К. за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

       На початку червня 2021 року засуджений навмисно та з мотивів особистої неприязні, яка ґрунтується на обуреності щодо працівників поліції, здійснив дзвінок на гарячу лінію «102» та повідомив  диспетчеру поліції про підготовку вибуху через замінування буд. № 2 по вул. Тимірязєва в Тернівському районі м. Кривого Рогу. Своїм повідомленням «жартівник» намагався породити паніку серед населення та порушити громадську безпеку.

   

      Обвинувачений в скоєному злочині повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Суд прийняв до уваги цю обставину як таку, що пом’якшує покарання.

       Також засуджений сплатить 1269,41 грн на відшкодування завданого матеріального збитку пожежно-рятувальному загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, а саме за забезпечення пожежної безпеки під час огляду місця можливого замінування.

       Вирок не набрав законної сили.

 

Прессекретар суду