flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЖІНЦІ, ПІДОЗРЮВАНІЙ В УМИСНОМУ ВБИВСТВІ, ОБРАНО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД

01 березня 2024, 14:38

   1 березня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив рішення відносно 35-річної жінки, підозрюваної у вчиненні умисного вбивства свого співмешканця.

   Суд обрав жінці запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів. Враховуючи тяжкі наслідки та вагомість наявних доказів щодо вчиненого кримінального правопорушення, так як підозрювана обґрунтовано, будучи судимою, вмотивовано підозрюється у вчинені нового особливо тяжкого злочину - умисного вбивства. Суд зазначив, що наявні ризики, такі як можливість переховуватись від органів досудового розслідування та суду та вчинення нових кримінальних правопорушень, виправдовують застосування саме такого запобіжного заходу згідно, зі статтею 177 КПК України.

   Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим і прокурором, первісно встановлено, що 29 лютого 2024 року, підозрювана перебувала у квартирі разом із своїм співмешканцем та знайомим. Під час спільного вживання спиртних напоїв виникла сварка між нею та співмешканцем, яка призвела до бійки. У результаті конфлікту підозрювана завдала смертельних ударів потерпілому за допомогою господарсько-побутового ножа, що призвело до смерті потерпілого внаслідок гострої крововтрати.

 

Прессекретарка суду Любов КОВАЛЄВСЬКА