flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд в Кривому Розі прийняв рішення про виселення з незаконно зайнятої квартири: деталі і наслідки

08 січня 2024, 15:46

    5 січня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив рішення про виселення громадянки  Ж. з займаного житлового приміщення без надання іншого жилого приміщення, задовольнивши позов Виконавчого комітету Тернівської районної у місті ради.

     Судом було встановлено, що квартира в будинку по вул. Адмірала Головка в м. Кривому Розі належить до комунальної власності міста та підлягає розподілу на квартирну чергу. Громадянка Ж., будучи наймачем квартири, яка знаходиться поряд з оскаржуваною квартирою, самовільно зайняла квартиру поряд та не надавала доступ до займаної жилої площі, через побудовану цегляну перегородку із встановленими металевими дверима на квартири.

    Судом були дослідженні матеріали справи та з’ясовано, що громадянці Ж. ордер на квартиру не видавався, договір найму між позивачем та відповідачем не укладався, тобто громадянка Ж. самоправно вселилась до даного житлового приміщення без законних на те підстав.

     Суд зазначив, що осіб, які самоправно зайняли жиле приміщення, виселяють без надання їм іншого жилого приміщення (ст. 116 ЖК України).

     Також громадянка Ж. сплатить суму сплаченого судового збору у розмірі  2270 грн. на користь Виконавчого комітету Тернівської районної у місті ради за подання позовної заяви.

 

Прессекретарка суду Любов КОВАЛЄВСЬКА