flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення Тернівського районного суду від 03.01.2024: Адміністративна відповідальність за порушення правил дорожнього руху та інші правопорушення

05 січня 2024, 14:45

    03.01.2024 року Тернівський районний суд, розглянувши матеріали справ про адміністративні правопорушення, ухвалив рішення про притягнення їх до адміністративної відповідальності.

    Так, громадянин В. визнаний винним за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та без відповідних документів на право керування ТЗ (ч.1 ст. 130 та ч.5 ст. 126 КУпАП), був притягнутий до адміністративної відповідальності, отримавши адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 40 800 грн на користь держави з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 5 років, без вилучення транспортного засобу. Суд зазначив, що відповідно до протоколів про адміністративні правопорушення, порушник керував транспортним засобом  DAEWOO LANOS, який належить громадянці Г. та не є приватною власністю порушника, тому призначив адміністративне стягнення без вилучення транспортного засобу.

    За керування транспортним засобом без відповідних документів на право керування (ч.5 ст. 126 КУпАП) був притягнений до адміністративної відповідальності громадянин М., який керував мотоциклом «Zonder», будучи особою, яка не мала відповідних документів на право керування зазначеним ТЗ. Суд наклав на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 40 800 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на строк п’ять років.

    За статтею 44 КУпАП езаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах) суд притягнув до адміністративної відповідальності громадянку І., визнавши її винною та наклавши на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 850 грн. Судом було встановлено, що працівниками ДУ «КУВП №3» у громадянки І. було виявлено та вилучено згорток з канабісом, що є небезпечним наркотичним засобом.

    За вчинення домашнього насильства в сім’ї (ч.1 ст. 173-2КУпАП) був притягнутий до адміністративної відповідальності 29-річний громадянин Г., який вчинив відносно своєї співмешканки умисні дії фізичного та психологічного характеру, а саме: погрожував фізичною розправою, завдав ударів по обличчю. Суд визнав громадянина Г. винним та наклав адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 340 грн.

Прессекретарка суду Любов КОВАЛЄВСЬКА