flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД УХВАЛИВ ВИРОК: 8 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ЗА ФІЗИЧНУ РОЗПРАВУ

13 березня 2024, 14:29

    12 березня Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок, визнавши винним криворіжця за ч.2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), призначивши покарання у виді 8 років позбавлення волі.

   Також за вироком суду засуджений сплатить на користь потерпілої матеріальну та моральну шкоди у розмірі 119875 грн.

   Суд зазначив, що незважаючи на часткове визнання своєї вини засудженим, винуватість обвинуваченого доведена поза розумним сумнівом.

   Подія сталась влітку 2019 року на мікрорайоні Даманський, близько опівночі, коли чоловіки вигулювали своїх собак на вулиці. Через те, що собаки почали кидатись одна на одну, обвинувачений обурився та почав погрожувати власнику іншої собаки фізичною розправою. Внаслідок того, що останній не відреагував, обвинувачений наніс потерпілому удари в обличчя, після яких той впав на землю. Проте, не звертаючи уваги на зауваження від громадян, які знаходились в цей момент на місці вчинення кримінального правопорушення, обвинувачений продовжував завдавати ударів ногами та кулаком потерпілому по обличчю та тулубу.

   Перебуваючи в реанімаційному відділенні лікарні потерпілий від отриманих травм помер.

   Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений  раніше не судимий, та з урахуванням ступеню тяжкості скоєного кримінального правопорушення, яке відноситься до тяжких злочинів, вважав необхідним та достатнім призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років.

   Вирок не набрав законної сили.

Прессекретарка суду Любов КОВАЛЄВСЬКА