flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту підозрюваного у вчиненні тяжкого злочину в Кривому Розі

25 січня 2024, 14:32

   23 січня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу обрав запобіжний захід мешканцю Кривого Рогу, якого підозрюють у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті потерпілого. Згідно з ч.2 ст. 121 Кримінального Кодексу України, за цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

   Обставини злочину: ввечорі, 20 січня 2024 року, в Тернівському районі Кривого Рогу, підозрюваний перебував у місці свого тимчасового проживання разом із знайомими та своєю співмешканкою. Під час спільного вживання алкогольних напоїв, між ним та 37-річним чоловіком виникла сварка, що в результаті призвела до жахливого насильства. Підозрюваний наніс більше 10 ударів руками та дерев'яною палицею (скалкою) потерпілому, навіть після того, як той впав на підлогу. Внаслідок цих дій потерпілий помер.

   Враховуючи тяжкість скоєного злочину, його наслідки та загрозу громадській безпеці, суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваного.

   Орган досудового розслідування та процесуальний керівник  продовжать працювати з цією справою, гарантуючи відповідальність перед законом за вчинені дії.

Прессекретар суду Любов КОВАЛЄВСЬКА