flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове рішення у справі про адміністративне правопорушення: штраф та розкаяння за злісну непокору поліції

10 січня 2024, 11:34

   9 січня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу притягнув до адміністративної відповідальності громадянина за злісну непокору законному розпорядженню та вимозі працівника поліції про припинення правопорушення.

   Суд визнав винуватим громадянина Д. за ст. 185 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 136 грн. на користь держави.

  Суд встановив, що 18 грудня 2023 року порушник не виконав законне розпорядження, вимогу працівників поліції про припинення правопорушення, поводив себе зухвало та нахабно, відмовився надавати документи, що посвідчують його особу.

   З’явившись до суду, порушник визнав факт скоєного ним правопорушення.

   Суд врахував обставину, що пом’якшує відповідальність за адміністративне правопорушення, а саме те, що  громадянин Д.  щиро розкаявся, а тому наявність зазначеної пом’якшуючої обставини дала право призначити мінімальний вид і розмір адміністративного стягнення, передбаченого санкцією ст. 185 КУпАП.

   Також правопорушник сплатить судовий збір на користь держави в сумі 605 грн. 60 коп.

   Нагадаємо, що санкція статті 185 КУпАП передбачає накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 грн. до 255 грн.) або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Прессекретарка суду Любов КОВАЛЄВСЬКА