flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПІДОЗРЮВАНОМУ У РОЗБОЇ ТА ЗАМАХУ НА ЗҐВАЛТУВАННЯ СУД ОБРАВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД

28 березня 2024, 14:23

   27 березня 2024 року слідчий суддя Тернівського районного суду розглянув клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області про застосування запобіжного заходу у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку підозрюваного по кримінальному провадженню за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 152, ч.4 ст. 187 КК України.

   За ухвалою слідчого судді Тернівського районного суду підозрюваному у розбої та замаху на зґвалтування обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку, а саме до комунального підприємства «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» на строк 60 днів.

   Суд зауважив, що є всі підстави для застосування до підозрюваного саме такого запобіжного заходу, що виключає його небезпечну поведінку. При цьому суд врахував тяжкість діяння, стан здоров`я підозрюваного та зважаючи, що останній може становити небезпеку для суспільства, обрання відносно нього запобіжного заходу, не пов`язаного з обмеженням волі, не гарантує того, що він не стане вчиняти інші кримінальні правопорушення та переховуватись від органів слідства та суду.

ПРЕССЕРКТАРКА СУДУ Любов КОВАЛЄВСЬКА