flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД ОБРАВ ПІДОЗРЮВАНОМУ У ЗАМАХУ НА ВБИВСТВО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД

11 березня 2024, 15:49

   9 березня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив рішення про тримання під вартою чоловіка, якого підозрюють у замаху на вбивство. Суд застосував запобіжний захід підозрюваному за ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України у виді тримання під вартою в Державній установі «Криворізький слідчий ізолятор №3» на 60 днів.

   Суд вирішив не встановлювати розмір застави для підозрюваного згідно з правилами Кримінально-процесуального кодексу України, оскільки не знайшов достатніх підстав для цього. Враховуючи обставини зазначені в клопотанні та перевірені судом, суд визнав обґрунтованою підозру та наявність ризиків, передбачених законом, і вирішив, що лише тримання під вартою може забезпечити дотримання підозрюваним процесуальних обов’язків під час досудового розслідування та у суді, що є суспільним інтересом, і не дивлячись на принцип презумпції невинуватості, суд визнав його як найбільш ефективний запобіжний захід у даному випадку, переважаючим над принципом поваги до свободи особистості.

   Відомо, що 7 березня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний наніс множинні удари ножем своєму знайомому на вулиці. Після цього він припинив напад і залишив потерпілого лежати на землі.

   Додатково: За частиною 1 статті 115 КК України передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

 

Прессекретар суду Любов КОВАЛЄВСЬКА